Daljinsko upravljanje dizalicom je rezultat tehnološkog napretka postignutog u posljednjim desetljećima i predstavlja veliki korak naprijed u uporabnoj vrijednosti industrijskih kranova. Upravljanje dizalicom s daljinskim upravljačem uvedeno je oko 1960. godine i od tada do danas se ova tehnologija neprestano poboljšava i usavršava.

Moderni daljinski upravljači su od onih u prošlosti sigurniji, pouzdaniji, učinkovitiji, svestraniji i pridonose dodatni uštedi troškova. Sistemi za radio kontrolu kranova iz naše ponude su vrhunski, pouzdani, laki i jednostavni za upotrebu.

Nudimo sisteme svjetovno etabliranih produzeća koji garantiraju najvišu razinu sigurnosti kod daljinskog upravljanja dizalicom.

Daljinsko upravljanje dizalicom

Daljinsko upravljanje dizalicom

Zašto se za vašu tvrtku odlučiti za daljinsko upravljanje dizalicom

Dali ste spremni poboljšati produktivnost svoje tvrtke i uz to povećati sigurnost rada industrijskog krana? U suvremenoj industriji, radionicama i tvrtkama nema mjesta za nisku učinkovitost, nefleksibilnost i neracionalnost te bilo kakvu opasnost u radnoj okolini, zbog koje bi moglo doći do ozljede radnika.

Ako se u tvrtki odlučite za prijelaz s ručnog na radijsku kontrolu krana, će to donositi brojne prednosti. Kao prvo će operaterima osigurati najvišu razinu sigurnosti i omogućit će im veću fleksibilnost kod rada. Kada operateri ne moraju biti vrlo blizu krana koji radi, je radno okruženje za njih puno sigurnije. Rizik da dođe do nesreće se time uvelike smanji.

A to nije sve, njihov rad je kvalitetniji, jer se mogu koncentrirati na točnije pozicioniranje tereta i mogu bolje pratiti rad krana. Kad je sve pod kontrolom, se mogu slobodno udaljiti od opreme i u isto vrijeme pratiti ostale radne procese i u njima sudjelovati. Činjenica da operater nije ograničen na kabinu dizalice uvelike povećava njegovu produktivnost i tvrtki donosi velike uštede.

Rad se također obavi brže jer se može rasporediti na više operatera, koji sudjeluju kod rada s dizalicom na daljinsko upravljanje. Jedan operater na primjer s radio kontrolom podigne teret i pošalje ga drugom operateru, koji preko daljinskog upravljača spušta teret na određeno mjesto. Sljedeća vrlo važna prednost radio kontrole je jednostavniji i sigurniji rad s kranom s dva vitla ili dizala.

U svakom primjeru je to savršeno rješenje za moderno i napredno radno okruženje i u mnogim detaljima nadmašuje nepraktičnu viseću komandu. Sad kad znate, kakve bitne promjene i prednosti donosi uvođenje radio kontrole krana u radni proces, na vama je da odaberete najprikladniji sistem za svoje potrebe upravljanja dizalicom.

upravljanje dizalicom

upravljanje dizalicom

Optimizirajte vaše rezultate rada vrhunskim radio komandama

U našoj ponudi imamo samo proizvode vodećih proizvođača komanda za daljinsko upravljanje dizalicom jer brinemo o vašoj učinkovitosti i sigurnosti. Samo pravom opremom možete naime postizati dobre radne rezultate i raditi bez nezgoda.

Našim daljinskim upravljačima ćete obaviti sve posle kao treba jer besprijekorno rade i u najzahtjevnijim radnim uvjetima i s njima ćete optimizirati rezultate rada. Birati možete među komandama istaknutih proizvođača Telecrane, HBC Radiomatic, Ikusi i Teleradio.

Dopustite da vam predstavimo modele vrhunsko izrađenih upravljača za daljinsko upravljanje dizalicom proizvođaća Telecrane, za koje je karakteristična mala težina, jednostavno korištenje i kompaktnost. Model Silver Easy ima 2 tipkala, primjeran je za sve tipove motora i vrlo je lagan – ima težinu 120 grama.

Model Silver Hoist ima 2 ili 4 tipkala i je idealan za lančana vitla sa manualnim kolicima. Prvenstveno namijenjen mosnim kranovima (a može se upotrijebiti i za portalne, građevinske i konzolne kranove) je model Silver Nova, koji omogućuje 3 pravca i 2 smjera kretanja dizalice i ima 6 tipkala.

Usavršenija modela Silver Magnum i Silver Tech imaju 6, 8 ili 10 tipkala i mogućnost programibilnih tipkala preko PC. Posebna kategorija je model Silver Joy – joystick ručica s 5 stupnjeva i 16 programibilnih releja, s njim se mogu upravljati portalni kranovi, mosne dizalice sa više od dvije brzine i ostali kranovi. Neka najnaprednija tehnologija radi za vas i pomaže vam podignuti svoje poslovanje na višu razinu.

 

dizalica na daljinsko upravljanje

dizalica na daljinsko upravljanje