Električno vitlo je motorizirani uređaj, namjenjen podizanju ili povlačenju teških tereta. To je univerzalan alat, koji se može koristiti uskoro u svim industrijama, a njegova prednost je u tome, da se njim mogu podizati tako vrlo zahtjevni i krhki tereti kao oni, koji su preteški za ručno podizanje.

U usporedbi sa ručnim vitlom ima električno vitlo uvelike poboljšanu učinkovitost radnih operacija, vrlo je fleksibilno i jednostavno za rukovanje i ima mogućnost brojnih dodatnih opcija i pribora – od daljinskog upravljanja, zaštite od preopterećenja do promjene brzine kretanja i još puno više. Sve to ga čini savršenom opremom u skladištima, proizvodnji, građevinarstvu, servisima automobila i u drugim radnim sektorima.

Tehnološki usavršena električna lančana vitla iz naše ponude su robusna, pouzdana i sigurna, s brojnim prednostima. Poznati smo po tome, da kod svog rada ne pristajemo na kompromise u kvaliteti, zato zastupamo najuglednije proizvođaće vitla, s kojima imamo dugogodišnje pozitivno iskustvo: njemačke tvrtke SWF Krantechnik i Liftket te švicarsku tvrtku GIS.

električno vitlo

električno vitlo

Kako pronaći idealnu električno vitlo za svoje potrebe

Imamo vrlo širok spektar odabira električnih vitla koji besprijekorno izvršavaju čak najzahtevnije zadatke i pri tom koriste najnapredniju tehnologiju – ali kako bi ispunili sva vaša očekivanja, morate prije svega odabrati onaj pravi za svoj radni proces. Najprije trebate utvrditi kakav kapacitet podizanja će vam trebati za obavljanje posla.

Tvrtke za podizanje motora ili trgovine će možda podizati terete do težine jedne tone, nasuprot tome će neka tvornica ili industrija trebati kapacitet podizanja pet tona ili više. Među modelima električnih lančanih vitla postoje razlike u performansama, razlikuju se na primjer u maksimalnoj brzini dizanja, napona ili radnog ciklusa, u tome, kako se instaliraju i s kakvom snagom rade, pa provjerite specifikacije kod svakog da biste bili sigurni što zapravo trebate i tražite.

Nakon što se odlučili kakvo će biti opterećenje ili vučna sila vitla, trebate znati također kakav kapacitet bubnja trebate, to znači, kakva treba biti dužina i debelina lanca na bubnju. Vrlo važno je također električno ožičenje – dali imate 3 fazno napajanje te kakvu radnu brzinu trebate. Što detajlnije ćete definirati svoje potrebe to idealnije vitlo ćete nabaviti.

 

lančano vitlo

lančano vitlo

Električna lančana vitla su svestrana i fleksibilna

Upotrebljavaju se u različitim radnim okruženjima i su prikladna tako za zatvorene prostore kao za vanjsku upotrebu. Električna vitla iz naše ponude se mogu upotrebljavati samostalno, mogu biti ili instalirana ili mobilna i se prema potrebi prenositi s jedne lokacije na drugu – najčešće za potrebe servisnih radionica ili kod montaža.

Pored toga su ključni element dizalica. Montiraju se na konzolnu ili jednogrednu dizalicu ili su integrirana u mosnu dizalicu. Vrlo su fleksibilna i jednostavna za rukovanje a uz to kompaktna i sa snažnim motorom.

Mnoge prednosti naših lančanih vitla za vrhunske perfomanse

Dopustite da vam predstavimo električno vitlo i naše ostale vrhunske proizvode i njihove posebnosti i prednosti koje ih zbog visokog kvaliteta i napredne tehnologije postavljaju u sasvim posebnu kategoriju. Električna vitla proizvođaća SWF Krantechnik su kompaktnih dimenzija i imaju dug životni vijek, jer su u radnoj klasi 2m prema europskim standardima FEM.

Važan je podatak da je njihanje tereta na kuki minimalno i pokretanje i kočenje je vrlo lagano. Na sve modele se može jednostavno instalirati radio kontrola. Model GT ima frekvenciju spuštanja odnosno podizanja do 2,5 tone što je vrlo pogodno za tačnu pozicioniranje tereta. Model SK je vrlo robusan što mu daje garanciju za dugotrajnost i pouzdan rad te najviši sigurnosni standard. Uz to pogon ne treba posebno održavanje.

Odnos između njegovih dimenzija i snage motora je idealan. Jer ima mogućnost linearne regulacije brzine voznog pogona, teret tijekom prijenosa minimalno njiha. Za radnike će biti vrlo ugodno jer radi izuzetno tiho. Nosivost ima do 5 tona i brojne funkcije: mehaničku zaštitu od preopterećenja, upravljački tablo sa utikačem i prekidačem i 2 brzine dizanja.

Prema potrebi je ovaj tip električnog lančanog vitla moguće nadgraditi voznim pogonom FND. Ako želite možete se odlučiti za dodatni pribor, na primjer za zaštitini kišni pokrov, radijsko upravljanje RadioMaster, vozni pogon u veoma kratkoj izvedbi, brojilo radnih sati, zglobni vozni pogon, termistorsku zaštitu motora i izvedbu za prehrambenu industriju te odabrati lanac i kuku od nehrđajućeg čelika. Ovo vitlo je vrlo svestrano i ima veoma široke mogućnosti upotrijebe.

Električna vitla za opasno radno okruženje

Osim upravo spomenutog proizvođača nudimo vam električna lančana vitla još jedne istaknute firme – GIS. Iznimno kod njih je da su pogodna za ugradnju u opasnim radnim okruženjima i imaju zaštitu za plin i prašinu prema standardu ATEX. Zbog tih karakteristika se mogu koristiti i u zabavnim i scenskim tehnikama.

Visina dizanja je čak do 120 metara. Mogući so različiti dodaci i nadgradnje, među ostalog sinkrono podizanje 2 lanca. Odabrati možete vitlo u verziji iz nehrđajućeg čelika i sa ultra kompaktnim dizajnom.

Pri kupnji dobite sve potrebne upute sa svim atestima. Ako se unatoč djetaljnim opisom naših vitla ne možete odlučiti, koji je najoptimalnije rješenje za vaše radno okruženje, možemo vam pri tom pomoći savjetima.

 

električno lančano vitlo

električno lančano vitlo