Kran dizalica je stroj, pomoči kojeg moguće je dizati i premještati teret. Poznajemo ih više vrsta i oblika, tako da je za različite potrebe potrebna i različita naprava. U tvrtki Indenna, koja je osnovana prije više od 20 godina, specijalizirani su za standardna i nestandardna dizalična rješenja. A njihove usluge su uz prodaju naprava za dizanje i:

 • savjetovanje vezano na tehnike za podizanje tereta,
 • tehnička potpora koja je na volju kako projektantima tako i arhitektima,
 • rekonstrukcija starih dizalica,
 • modernizacija tih naprava,
 • servis kran dizalica i dobava rezervnih dijelova te
 • održavanje svih vrsti strojeva za dizanje tereta.

Osim toga, da prodaju visoko kvalitetne naprave, oni i nude kran kit, šta znači da vam pomažu, da stroj sastavite sami.

Kran

Kran kit: budite sam svoj majstor

Kran kit je u stvari oprema sa kojom možete da sastavite mosne dizalice kakve vam trebaju. Ako u tvrtki Indenna naručite kran kit, u njemu ćete dobiti baš sve komponente koje trebate, da sastavite standardnu napravu. On jedino nema glavnog nosača – mosta.

Komponente koje se nailaze u kompletu prilagođene su za jednostavnu radnu montažu, a kasnije i za završnu montažu. Sva elektrooprema, koju ćete naći u kran kit-u, napravljena je po mjeri, čak i kabele. Isto tako je testiran elektro ormar, a frekvencijski regulatori su parametrizirani.

Komponente, koje su kod njih na volju, primjerne su za cijeli spektar dizalica nosivosti do 80 tona i sa rasponom do 30 metara. Komponente, koje se nalaze u kompletu, su:

 • dva čeona nosača mosta krana u različitim izvedbama,
 • dva pogona vožnje mosta naprave,
 • tipsko lančano vitlo nosivosti sve od 0,125 tone do 5 tona i to u različitim izvedbama,
 • tipsko uženo vitlo, koje može da nosi od 1 do 80 tona – isto tako u različitim izvedbama,
 • frekventna regulacija koja se koristi za pogone vožnje vitla i mosta te za pogon dizanja i spuštanja tereta,
 • energetski lanac sa kojim možete napajati vitle dizalice ili kabelska vuča,
 • granični prekidač, sa kojim možete ustaviti vožnju dizalice i vitla,
 • granični prekidač koji služi za dizanje tereta i
 • različite komande za upravljanje kranom, kao što su viseća tipkovnica, tastatura ili radijske komande.

A osim toga, da ovaj komplet uključuje sve nabrojane komponente, u tvrtki pomoči će vam i kod izvedbe i projektne dokumentacije dizalice. A isto tako pomoći će vam i kod montaže te testiranju naprave. Na takav način dobit ćete baš sve šta ćete trebati za sastavljanje svoje kran dizalice.

kran kit

Servis kranskih dizalica za sve potrebe

Ako ne trebate novi stroj za dizanje ali treba vam servis vašeg, onda možete da koristite uslugu tvrtke Indenna, naime servis kranskih dizalica. Kako je tvrtka aktivna na mnogo prostora, naći ćete servisna mjesta u Zagrebu, Gračanici, Beogradu i Skopju. Servisi su jako dobro organizirani i veoma fleksibilni. Naime, osim uz pomoć vlastitog osoblja, koje je visoko školovano za servisiranje, mogu angažirati i široku mrežu servisera sa kojim imaju ugovor i isto tako garantiraju, da će posao biti obavljen kvalitetno. Osoblje će se potruditi, da sredi bilo koju situaciju, koja treba servisiranje vaše dizalice.

Zbog njihove visoke angažiranosti i mreže u različitim zemljama, oni mogu da dobave rezervne dijelove od svih zapadno europskih proizvođača, koji se bave dizaličnom tehnikom. Isto tako povezani su sa tvrtkama koje imaju svoju službu za održavanje i tako mogu bez problema da vam savjetuju kod odabira odgovarajućeg rezervnog dijela.

kran dizalica

Šta staviti u upit za rezervni djel?

Ako ćete im poslati upit za servis kranske dizalice, šaljite pored i sliku te serijski broj rezervnog dijela koji vam je potreban. Isto tako dobro je, da im pošaljete godinu proizvodnje vaše dizalice koja treba servis te njen kratak opis. Tako ćete sigurno dobiti najtočniji odgovor i najlakše ćete dobiti pravi servisni dijel. Naša ekipa će tada proučiti vaš upit, progledati dokumentaciju za dizalicu vešeg tipa i na kraju poslat onaj dio, koji vam je potreban.

servis kranskih dizalica